dimecres, 14 de novembre de 2012

RETAULE


Professora de retaule: Puri Martín RiveraEl meu objectiu als cursos de retaule és ensenyar que l'alumnat aprengui la tècnica del retaule tal i com es feia a l’època medieval, amb la diferència de que han de reflectir en la seva creació un fort impuls d’imaginació, treien el màxim partit possible a la tècnica sense límits d’expressió, i no oblidant mai d’utilitzar els daurats que tanta força tenien a la seva època.

La meva proposta és ensenyar un ofici... una tècnica que està passant a l’oblit, degut a que en aquesta societat en que vivim es volen resultats d’immediat tal i com s’obtenen amb altres tècniques, com a  la pintura acrílica o a l’oli, d’immediata execució.
La tècnica del retaule és minuciosa i no és una tècnica espontània. Tot suport necessita una preparació prèvia i s’ha de planificar abans per determinar l’ordre en què es realitzarà el procés.

M'agrada partir de que l'alumnat no té coneixements en aquest ofici, encara que hagin alumnes d'un nivell més avançat degut a  una constant continuïtat del curs.

Durant el curs es van a visitar exposicions, tallers d'artistes i altres que es fan en horari de classe si la pròpia activitat ho permet.
En aquest curs 2014-2015, realitzarem un retaule del nostre ENTORN.

En una ciutat tant bonica com és Barcelona a cada lloc on hi poses la mirada, us agradarà fer-hi una fotografia o perdre'ns-hi amb un llapis i un paper.
Tota l'obra de Gaudí (la Sagrada Familia, el parc Güell, la casa Batlló, la Pedrera...) Altres edificis modernistes com; la casa Ametller, la casa de les Punxes i tantes altres.
La torre Agbar, L'arc de triomf, el monument a Colon...

Les magnífiques vistes des dels "bunquers" ens poden inspirar per fer un "skyline" (fotografies panoràmiques o silueta dels edificis més importants de Barcelona.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada